пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

Сучасні технології як засіб формування пізнавального інтересу учнів

             
05 листопада 2015 року в Злинській ЗШ № 2 І-ІІІст. відбувся семінар-практикум вчителів художньо-естетичного циклу з проблеми «Формування пізнавального інтересу учнів до музичного та образотворчого мистецтва шляхом впровадження інформаційних та телекомунікаційних технологій».
   Учасників семінару гостинно зустріли учні і вчителі закладу. Перед початком роботи гості оглянули виставку дитячих робіт, відвідали шкільну музейну кімнату.
   Заступник директора з навчально-виховної роботи Кузнєцова Л.І. ознайомила присутніх з історією Злинської ЗШ № 2 І-ІІІст. та презентувала роботу закладу.
   Вчителі відвідали уроки :
- образотворчого мистецтва у 5 класі на тему «Конструкція і пропорція в графіці» (вчитель Колечкіна Н.Л.);
- музичного мистецтва у 8 класі на тему «Походження та розвиток рок-музики» (вчитель Арістенко П.І.).

Педагоги продемонстрували шляхи використання інформаційних та телекомунікаційних технологій в навчальному процесі. Всі присутні зазначили, що уроки пройшли цікаво, емоційно, результативно.
   Про використання даних технологій в процесі викладання предметів художньо-естетичного циклу розповіла методист РМК Привалова Л.В. Вона зазначила, що перед сучасною освітою стоїть завдання адаптації учнів до життя в інформаційному суспільстві через формування відповідних інформативних та інформаційних компетентностей в навчанні. Отже, інформатизація освіти є одним із провідних напрямків підвищення результативності навчального процесу.
Вчитель музичного мистецтва Смолінського НВО Шевченко С.М., поділився власним досвідом щодо вивчення основ музичного мистецтва засобами сучасних інформаційних технологій. Зокрема, зупинився на таких основних перевагах від використання ІКТ на уроках, як-от:
- зростання рівня зацікавленості учнів;
- підвищення пізнавальної активності;
- здійснення диференціації навчального процесу;
- осучаснення уроку.
Сергій Миколайович ознайомив присутніх з програмним забезпеченням, яке він використовує під час проведення уроків.
Приймаючи участь в обговоренні даної теми, вчителі зазначили, що, на жаль, використання інформаційних технологій у школі є достатньо складною проблемою, адже гаджети не завжди є загальнодоступним засобом навчання.

Немає коментарів:

Дописати коментар